Bestel deze publicatie
annuleerbestelTie Neck Blouse' 4 Banana Republic Sleeve Blouse '3 wmN8n0
Een kleine biografie van het straffenSchuld en straf zijn van alle tijden. Otte bepleit nieuwe aandacht voor het klassiek en proportioneel straffen. Waar vroeger vooral werd gestraft, wordt nu vaker gekozen voor behandeling en zorg. Maar is dat nu het beste voor de verdachte en de samenleving? Of zitten daar ook nadelen aan? Straf en behandeling lijken niet meer in evenwicht, daarom zoekt de auteur naar een nieuwe balans in de rechtshandhaving, de vervolging en in het opleggen en uitvoeren van sancties. Voor gevaarlijke veroordeelden kan alleen straf onvoldoende bescherming bieden. Daarom stelt Otte een maatregel voor, waardoor zij na afloop van de straf langer kunnen worden vastgehouden.Het boek is in het bijzonder van belang voor iedereen die bezig is met straffen en behandelen in het strafrecht.isbn:9789462905597Boom JuridischTie Neck Blouse' 4 Banana Republic Sleeve Blouse '3 wmN8n0Media > Books > Non-FictionPrice: 21.5Condition: new

Een kleine biografie van het straffen

Essays over herwaardering van schuld en boete

Skinny Ultra Tommy Hilfiger Diata' 'harlem Jeans IYb6f7gvy
  • Jaar van uitgave 2018
  • 243 pagina's
Auteur:Tie Neck Blouse' 4 Banana Republic Sleeve Blouse '3 wmN8n0Prof. mr. M. Otte
Rubrieken: Juridisch Algemeen
Juridisch Strafrecht
Boulder Nubikk Nubikk Lucy Black Lucy Boulder Nubikk Lucy Boulder Croco Black Croco cS354RqjLA
978‐94‐6290‐559‐7 | Tie Neck Blouse' 4 Banana Republic Sleeve Blouse '3 wmN8n0hardcover | 1e druk | € 21,50

Schuld en straf zijn van alle tijden. Otte bepleit nieuwe aandacht voor het klassiek en proportioneel straffen. Waar vroeger vooral werd gestraft, wordt nu vaker gekozen voor behandeling en zorg. Maar is dat nu het beste voor de verdachte en de samenleving? Of zitten daar ook nadelen aan? Straf en behandeling lijken niet meer in evenwicht, daarom zoekt de auteur naar een nieuwe balans in de rechtshandhaving, de vervolging en in het opleggen en uitvoeren van sancties. Voor gevaarlijke veroordeelden kan alleen straf onvoldoende bescherming bieden. Daarom stelt Otte een maatregel voor, waardoor zij na afloop van de straf langer kunnen worden vastgehouden.

Het boek is in het bijzonder van belang voor iedereen die bezig is met straffen en behandelen in het strafrecht.

Auteursinformatie

Rinus Otte is hoogleraar Organisatie van de rechtspleging aan de Rijksuniversiteit Groningen en procureur-generaal bij het Openbaar Ministerie. Voorheen was hij strafrechter en hoogleraar verkeersrecht en verkeerskunde. Ook werkte hij als raadadviseur. Hij was lid van beklagcommissies in verschillende gevangenissen, lid van de toetsingscommissie tbs-verloven en voorzitter van een commissie die de herziening van het sanctiestelsel onderzocht. Naast zijn publicaties over straffen en tbs heeft hij verschillende boeken op zijn naam staan, zoals De nieuwe kleren van de rechter en Het proces.

Eindnoot 182

Helaas is de laatste pagina van het boek niet in de eerste druk terechtgekomen, waardoor p. 244 ontbreekt en eindnoot 182 niet volledig is. Op deze pagina kunt u de betreffende tekst vinden. Onze excuses voor het ongemak.