Bestel deze publicatie
annuleerbestelBlouse Brette Today Multicolour Dames America TwXkZiOPu
Een kleine biografie van het straffenSchuld en straf zijn van alle tijden. Otte bepleit nieuwe aandacht voor het klassiek en proportioneel straffen. Waar vroeger vooral werd gestraft, wordt nu vaker gekozen voor behandeling en zorg. Maar is dat nu het beste voor de verdachte en de samenleving? Of zitten daar ook nadelen aan? Straf en behandeling lijken niet meer in evenwicht, daarom zoekt de auteur naar een nieuwe balans in de rechtshandhaving, de vervolging en in het opleggen en uitvoeren van sancties. Voor gevaarlijke veroordeelden kan alleen straf onvoldoende bescherming bieden. Daarom stelt Otte een maatregel voor, waardoor zij na afloop van de straf langer kunnen worden vastgehouden.Het boek is in het bijzonder van belang voor iedereen die bezig is met straffen en behandelen in het strafrecht.isbn:9789462905597Boom JuridischBlouse Brette Today Multicolour Dames America TwXkZiOPuMedia > Books > Non-FictionPrice: 21.5Condition: new

Een kleine biografie van het straffen

Essays over herwaardering van schuld en boete

Teenslipper Waves' Timberland Timberland Timberland 'malibu Waves' Waves' 'malibu Teenslipper 'malibu Timberland Teenslipper Teenslipper 'malibu k8O0PXnw
  • Jaar van uitgave 2018
  • 243 pagina's
Auteur:Blouse Brette Today Multicolour Dames America TwXkZiOPuProf. mr. M. Otte
Rubrieken: Juridisch Algemeen
Juridisch Strafrecht
Wit Normann Union 220x90cm Eettafel Copenhagen 4j35ARL
978‐94‐6290‐559‐7 | Blouse Brette Today Multicolour Dames America TwXkZiOPuhardcover | 1e druk | € 21,50

Schuld en straf zijn van alle tijden. Otte bepleit nieuwe aandacht voor het klassiek en proportioneel straffen. Waar vroeger vooral werd gestraft, wordt nu vaker gekozen voor behandeling en zorg. Maar is dat nu het beste voor de verdachte en de samenleving? Of zitten daar ook nadelen aan? Straf en behandeling lijken niet meer in evenwicht, daarom zoekt de auteur naar een nieuwe balans in de rechtshandhaving, de vervolging en in het opleggen en uitvoeren van sancties. Voor gevaarlijke veroordeelden kan alleen straf onvoldoende bescherming bieden. Daarom stelt Otte een maatregel voor, waardoor zij na afloop van de straf langer kunnen worden vastgehouden.

Het boek is in het bijzonder van belang voor iedereen die bezig is met straffen en behandelen in het strafrecht.

Auteursinformatie

Rinus Otte is hoogleraar Organisatie van de rechtspleging aan de Rijksuniversiteit Groningen en procureur-generaal bij het Openbaar Ministerie. Voorheen was hij strafrechter en hoogleraar verkeersrecht en verkeerskunde. Ook werkte hij als raadadviseur. Hij was lid van beklagcommissies in verschillende gevangenissen, lid van de toetsingscommissie tbs-verloven en voorzitter van een commissie die de herziening van het sanctiestelsel onderzocht. Naast zijn publicaties over straffen en tbs heeft hij verschillende boeken op zijn naam staan, zoals De nieuwe kleren van de rechter en Het proces.

Eindnoot 182

Helaas is de laatste pagina van het boek niet in de eerste druk terechtgekomen, waardoor p. 244 ontbreekt en eindnoot 182 niet volledig is. Op deze pagina kunt u de betreffende tekst vinden. Onze excuses voor het ongemak.